مکانیزم عملکردی سیستمهای EBF
هدف از طراحی سیستمهای EBF آن است که در جریان یک زلزله شدید پیش از آنکه المانهای مهاربندی و ستونها دچار آسیب و کمانش شوند ناحیهای از تیردهانه مهاربندی موسوم به تیر پیوند (Link Beam) تسلیم شده و لذا شکلپذیری مورد تقاضای طرح از طریق تغییرشکلهای فرا ارتجاعی تیر پیوند محقق شود. بدین ترتیب مهاربندها و ستونها الاستیک باقی میمانند (مفصل پلاستیک در آنها تشکیل نمیشود) و همین موضوع موجب میشود دوام عملکردی و استمرار باربری لرزهای سازه پس از تسلیم افزایش پیدا میکند. در ساختمان روبهرو این مورد محقق نشده است به همین دلیل مهاربندها دچار کمانش شده دوام عملکردی سیستم را مختل کرده است.
مکانیزم اتلاف انرژی در سیستم مهاربندی CBF
مکانیزم اتلاف انرژی در سیستم دیواربرشی
مکانیزم اتلاف انرژی در سیستم قاب خمشی فولادی
الزامات طرح لرزهای مهاربندهای EBF
آیا بزرگتر بودن ضریب رفتار به معنی بیشتر بودن توان اتلاف نرژی است؟
ضریب رفتار چیست؟ (ضریب رفتار در طراحی براساس عملکرد)
مکانیزم اتلاف انرژی در سیستم مهاربندی CBF
مکانیزم اتلاف انرژی در سیستم دیواربرشی
مکانیزم اتلاف انرژی در سیستم قاب خمشی فولادی
الزامات طرح لرزهای مهاربندهای EBF
این مطالب بخشهایی از دوره جامع طراحی عملکردی و بهسازی لرزهای میباشد. در این دوره به صورت کامل به بررسی این مفهوم پرداخته میشود. همانطور که در جدول عکس مربوط به این مقاله نشان داده شده است کنترل این ضابطه برای طراحی عملکردی و بهسازی لرزهای با یکدیگر متفاوت میباشد. پیوست دوم استاندارد 2800 که ضوابط طراحی براساس عملکردی را مطرح میکند برای به دست آوردن ظرفیت کاهش نیروی زلزله به دلیل شکلپذیری از ضریب رفتار سازه استفاده میکند در حالی که استاندارد ASCE41 و نشریه 360 این پارامتر را از منحنی ظرفیت سازه به دست میآورند.
دوره جامع طراحی عملکردی و بهسازی لرزهای براساس هر دو نرم افزار Sap2000 , Etabs آموزش داده میشود. در این دوره طراحی عملکردی براساس پیوست دوم استاندارد 2800 و بهسازی لرزهای براساس نشریه 360 و ASCE41 انجام میشود. جزوه کامل کل دوره بالغ بر 1300 اسلاید در اختیار شرکت کنندگان دوره قرار داده میشود. در این دوره پروژههای کامل قاب خمشی بتنی، دیوار برشی بتنی، قاب خمشی فولادی و انواع مهاربندهای CBF و EBF به صورت گام به گام آموزش داده میشود.
Leave a comment