الزامات طرح لرزهای مهاربندهای EBF
مکانیزم عملکردی این سیستم به ترتیبی است که در جریان یک زلزله شدید، ستونها و مهاربندها ارتجاعی باقی بمانند و اتلاف انرژی مورد تقاضای طرح (شکلپذیری مورد نیاز) از طریق تغییرشکلهای غیرخطی تیر پیوند پشتیبانی میگردد. با الاستیک ماندن المانهای مهاربند عملکرد این مهاربند نسبت به سیستمهای CBF به مراتب بهتر خواهد بود.
مطابق با مبحث دهم جان تیر پیوند بایستی از یک ورق تک و بدون ورقهای مضاعف کننده جان تشکیل شده باشد. همچنین تعبیه سوراخ در جان تیر پیوند حتی به عنوان سوراخ دسترسی نیز مجاز نمیباشد. پس استفاده از لانه زنبوری عملکرد سیستم را مختل خواهد کرد. با توجه به طول نسبتا بلند برای تیر پیوند در شکل روبهرو عملکرد این تیر احتمالا خمشی بوده و این مهاربندهای نسبتا ظریف با تیر لانه زنبوری رفتار نامعلومی برای این ساختمان خواهد داشت. و تنها نکتهای که کاملا مشخص است فروریزش قطعی ساختمان در جریان زلزله شدید میباشد.
مکانیزم اتلاف انرژی در سیستم مهاربندی CBF
مکانیزم اتلاف انرژی در سیستم دیواربرشی
مکانیزم اتلاف انرژی در سیستم قاب خمشی فولادی
الزامات طرح لرزهای مهاربندهای EBF
این مطالب بخشهایی از دوره جامع طراحی عملکردی و بهسازی لرزهای با نرمافزار Sap2000 میباشد.
دوره طراحی عملکردی و مقاومسازی لرزهای دوره طراحی عملکردی و بهسازی لرزهای طراحی عملکردی طراحی براساس عملکرد دوره طراحی براساس عملکرد و مقاومسازی لرزهای دوره طراحی براساس عملکرد و بهسازی لرزهای دوره تحلیل غیرخطی و طراحی براساس عملکرد دوره تحلیل غیرخطی و طراحی عملکردی دوره تحلیل غیرخطی و بهسازی لرزهای دوره تحلیل غیرخطی و مقاومسازی لرزهای
Leave a comment